5 типів продуктів, які можуть бути небезпечні в Новий рік

Знайдіть можливість приготувати частування до столу самостійно – це зменшить ймовірність того, що на нього потраплять страви недобросовісної обробки, а також неякісні та прострочені продукти.

Фахівець розповіла про те, які продукти потрібно купувати до святкової зустрічі Нового року особливо ретельно. Без належної обачності такі продукти можуть виявитися небезпечними для здоров’я.

Магазинні салати.

На думку експерта, виробникам готових страв в свята неможливо втриматися від того, щоб не заощадити на продуктах, адже саме торгівля в святкові дні забезпечує особливо великий прибуток. Магазинні салати в Новий рік можуть бути небезпечні: у них можна знайти прострочені і неякісні продукти, яких не може видати смак через щедро додані в салати заправки, приправи, майонез.

Червона ікра.

Фахівець стверджує, що новорічні свята є легким способом позбутися від старих партій ікри, і радить уважно вивчати термін придатності та умови зберігання продукту.

Нарізки.

Експерт переконана, що ніхто не стане робити нарізки зі свіжого якісного м’яса або сиру. Під Новий рік, за словами дієтолога, в торгових мережах «можуть красиво нарізати і упакувати під плівку продукт із закінченим терміном придатності». Але і на хорошій нарізці, особливо з варених ковбас і шинки, при кімнатній температурі швидко починають розмножуватися бактерії, які здатні викликати харчове отруєння.

Алкогольні напої.

Купуючи алкоголь, переконайтеся в тому, що це не підробка. Дуже часто за «гучними» назвами ховається склад з дешевих компонентів, та ще й присмачених цукром. Для печінки подібне «шампанське» може виявитися дуже небезпечним. Цукор і алкоголь – «вбивче» поєднання для органу.

Десерти.

Тортів і тістечка зі збитими вершками і сметанним кремом можуть зберігатися в холодильнику всього 6 годин. Солодощі з заварним і сирним кремом – до 18 годин в прохолодному місці. Білковий крем витримує зберігання не більше 72 годин. Десерти в Новий рік – одне з найнебезпечніших частувань: в цих виробах можуть швидко розвиватися бактерії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.