Чому не можна змішувати огірки і помідори: лікарі пояснили

Огірки і помідори краще їсти окремо.


Дієтологи пояснили, чому огірки краще їсти окремо від помідорів, а не змішувати в одному салаті. Справа в тому, що в огірках міститься багато аскорбатоксідази. Це фермент, який руйнує аскорбінову кислоту, в даному випадку вітамін С в помідорах.

Вітамін С необхідний жителям великих міст, автомобілістам і курцям, тому огірки і помідори краще їсти з різницею як мінімум в півтори години. А ось солити огірки і помідори можна сміливо разом – аскорбатоксідаза руйнується при термічній обробці.

Лікарі нагадують про користь огірків. Їх калорійність дуже низька – всього 15 ккал на 100 г, тому овоч можна їсти в будь-якій кількості навіть на дієті. При цьому на відміну від яблук, які у багатьох лише розпалюють апетит, велика тарілка огірків здатна дати відчуття ситості на відносно довгий час.

Огірки майже повністю складаються з води, тому кілограм зелених плодів вгамує спрагу швидше, ніж, наприклад, літр пива. Завдяки сечогінним властивостям огірок легко справляється з мішками під очима.

Однак потрібно пам’ятати, що огірки володіють проносним ефектом. Також краще зрізати кінчики у купованих овочів – саме в них накопичується основна частина шкідливих речовин. Якщо огірки виросли у вас на дачі, можете сміливо їсти овочі повністю.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.