Корисний олів’є: новорічний рецепт від Євгена Клопотенко

Новий Рік не настане якщо на столі не буде головного святкового салату “Олів’є”.

Яких тільки варіантів цього салату не існує – з куркою, креветками, докторською ковбасою і навіть з ікрою.

Приготувати незвичайний і смачний олів’є можна і вдома.

Євген Клопотенко розповів свій варіант новорічного салату.

“Напевно, ви здивуєтеся, побачивши назву салату “Олів’є” поруч з моїм ім’ям. Адже я не раз говорив, про те, що цей салат не викликає у мене величезного захоплення, тим більше той радянський варіант, який в нашій країні так ретельно готують з року в рік на святковий стіл. Однак, незважаючи на моє скептичне ставлення до цієї страви, олів’є продовжує користуватися скаженою популярністю у людей. Тому я вирішив запропонувати вам своє бачення цього салату, і повірте, він виходить набагато цікавіше, ніж те, що ви готували раніше “, – розповідає Євген Клопотенко.

Для авторського олів’є вам знадобиться:

Морква – 2 шт.

Картопля – 2 шт.

Телятина – 200 г

Зелений горошок (заморожений) – 100 г

Огірок солоний – 2 шт.

Цибуля (невелику) – 0,5 шт.

Вершкове масло (для смаження)

Сіль, перець (за смаком)

Для майонезу:

Яєчний жовток – 2 шт.

Гірчиця (французька з зернами) – 1 ст.л.

Сік лимона (половина лимона) – 20 мл

Сіль – щіпка

Олія соняшникова – 100 мл

Як приготувати олів’є з запечених овочів:

Овочі миємо і відправляємо запікатися в духовку при температурі 180 градусів до готовності. Разом з овочами запікаємо м’ясо у фользі з невеликою кількістю солі. Коли м’ясо і овочі будуть готові, виймаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і ріжемо великими шматочками. Огірок також ріжемо крупно, а цибулю дрібно. У сковорідці припускаємо горошок з вершковим маслом протягом 5 хвилин. Готуємо майонез – в мисці збиваємо вінчиком жовтки з сіллю, гірчицею і лимонним соком до отримання однорідної маси. Потім невеликими порціями починаємо вливати масло і продовжуємо збивати, поки не вобьем все масло, і майонез не набуде однорідну консистенцію. У салатнику змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і додаємо сіль і перець за смаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.