Мариновані печериці: рецепт за 30 хвилин

Дізнайся, як замаринувати печериці за півгодини.

Трохи кислуваті, пружні й ніжні мариновані печериці – бажана закуска на багатьох застіллях. З відвареною картоплею мариновані печериці з’їдаються на “ура”!

На відміну від лісових грибів, вирощені в тепличних умовах печериці абсолютно безпечні і доступні для нашого столу не тільки восени. Тож, дізнавшись від tochka.net, як замаринувати печериці, ти можеш цілий рік пригощатися цієї прекрасною закускою.

Інгредієнти:

500 г печериць,
1 цибулина,
2 зубки часнику,
2 ст. ложки 9% -го оцту,
100 мл олії,
2 лаврові листки,
5 горошин духмяного перцю,
5 горошин чорного перцю,
0,5 ч. ложки меленого коріандру,
1 ст. ложка цукру,
1 ч. ложка солі.
Приготування:

Гриби оброби, прибравши сміття, почистивши щіткою або обмивши водою.
Поріж великі гриби на 2-4 частини. Дрібні можна залишити цілими.
На розігріту суху сковороду виклади гриби і помішуй протягом 4-5 хвилин, щоб із них випарилася волога.
Приготуй маринад для печериць. Для цього з’єднай усе спеції, цукор, сіль, оцет, олію і гарненько перемішай.
Залий маринадом гриби на сковороді і періодично помішуючи, готуй на середньому вогні протягом 10 хвилин. Потім зніми з вогню і переклади в скляний посуд.

печериці
Цибулю і часник поріж тонкими часточками, додай до грибів, перемішай і дай трохи постояти.
Мариновані гриби готові до вживання. Можеш їх подавати до столу в якості закуски, а можеш залишити ще на 3-6 годин настоюватися.
Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *