Незвичний рецепт паски з білим шоколадом

Рецепт паски: спробуйте приготувати святкову випічку з білим шоколадом і глазур’ю.

Паска − це обрядова здобна випічка, що є еквівалентом найдавнішого священного хліба артоса, символу Воскресіння Ісуса Христа. Разом із сирною паскою і писанками, паска неодмінно має бути на святковому великодньому столі у свято Воскресіння Христового.

Рецептів пасок на Великдень існує безліч, кожен із них гарний по-своєму. І вміння господині готувати паску своїми руками – це прояв поваги до великого православного свята.

рецепт паски

Напередодні свята tochka.net пропонує цікавий рецепт паски зі шматочками шоколаду  всередині, вкритої білою шоколадною глазур’ю.

Рецепт паски з білим шоколадом − інгредієнти:

  • 730 г борошна,
  • 120 мл молока,
  • 300 г вершкового масла,
  • 4 яйця,
  • 80 г цукру,
  • 30 г ванільного цукру,
  • 15 г сухих дріжджів
  • 100 г білого шоколаду,
  • щіпка солі.

для прикраси паски:

  • 100 г білого шоколаду,
  • 1 ст. ложка молока.

Рецепт паски з білим шоколадом − приготування:

  1. Просійте борошно і з’єднайте його з сухими дріжджами.
  2. Міксером збийте яйця із цукром, ванільним цукром і сіллю до утворення пишної піни протягом 5 хвилин.
  3. Додайте до яєць тепле (не гаряче) молоко і, продовжуючи збивати, потихеньку всипайте борошно з дріжджами у яєчно-молочну суміш. Замісіть тісто за допомогою спеціальної насадки міксера для тіста або руками і вимішуйте протягом 5-10 хвилин.
  4. Потім введіть в тісто невеликими порціями м’яке вершкове масло і продовжуйте вимішувати, поки воно повністю не з’єднається з тістом.
  5. Візьміть тісто руками, покладіть в каструлю, накрийте рушником і залиште на 2 години, щоб воно підійшло.
  6. Поламайте на шматочки плитку білого шоколаду.
  7. Коли тісто для великодньої паски підійде і збільшиться в об’ємі, акуратно помніть його руками. Розрівняйте тісто і рівномірно розподіліть по його поверхні частину шоколаду. Потім загорніть краї тіста, накриваючи шоколад, викладіть залишки шоколаду і знову загорніть їх у тісто.
  8. Викладіть тісто у форму для випічки, змащену маслом, так, щоб воно заповнило форму на 2/3 і залиште на 1 годину, щоб тісто піднялося.
  9. Увімкніть духовку приблизно за півгодини до випічки, щоб вона рівномірно прогрілася до 180°C. Поставте паску в духовку і випікайте при температурі 180°C 1 годину.
  10. Готовність паски можна перевірити, проткнувши її дерев’яною паличкою. Якщо паличка суха, значить, паска готова. Залиште паску до повного охолодження, а потім дістаньте її з форми.
  11. Тим часом приготуйте шоколадну глазур для прикраси паски. Розтопіть плитку білого шоколаду на водяній бані. Помішуючи шоколад, поступово влийте у нього молоко. Як тільки шоколад отримає рідку консистенцію, намажте його на паску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *