Осінній рецепт пирога з грибами

Грибний сезон у самому розпалі, і він радує нас таким осіннім рецептом.

Вас чекає смачний і апетитний пиріг з грибами. Вдалих вам лісових прогулянок і смачного!
Інгредієнти:

Для тіста:

500 мл молока
1/2 склянки цукру
1/2 ст. л. солі
1/2 склянки рослинної олії
3 ст. л. манки
2 яйця + 1 для змащення
1 кг борошна
11 гр. сухих дріжджів

Для начинки:

500 гр. грибів
1 яйце + жовток
2-3 ст. л. рослинного масла
мак
Спосіб приготування:

Приготуємо тісто: у холодне молоко додайте цукор і сіль, доведіть до кипіння, додайте манку, перемішайте, знову доведіть до кипіння, зніміть з вогню, накрийте кришкою і остудіть до кімнатної температури. За цей час ви можете приготувати начинку.
Яйця збийте вінчиком і додайте до молочної суміші, перемішайте. Слідом додайте олію, знову перемішайте. Дріжджі з’єднайте з борошном і поступово додайте 2/3 в молочно-олійну суміш, помішуючи віночком. Потім додайте залишилася 1/3 борошна і замісити тісто руками. По закінченні воно почне відлипати від рук (у вас може піти трохи більше або трохи менше борошна, це залежить від його сорту).
Помийте і змастіть руки олією і гарненько «побийте» тісто! Глибоку миску змастіть олією і перекладіть туди тісто на 15-20 хвилин, поки можете прибрати посуд, підготувати робочу поверхню і зробити начинку.
Гриби підсмажте на середньому вогні на рослинній олії до готовності. Відваріть яйце, поріжте його на дрібні шматочки, змішайте з грибами. Готово!
Жароміцну форму трохи змастіть рослинною олією, розкатайте половину тіста товщиною в 5 мм, викладіть у форму, залиште борти приблизно 5 см. Викладіть рівномірно начинку, зайве тісто відріжте – воно піде на прикрасу пирога!

pirog-s-gribami

Прикрасьте верх пирога на свій смак! Зверху змастіть жовтком і посипте маком!
Залиште пиріг на деку відпочити хвилин на 30, а потім випікайте 25-30 хвилин до хорошого рум’янцю в розігрітій до 180 оС духовці.

Приємного чаювання і відмінного дня!

Рецепт і фото з блогу cinnamonvanilla

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.