Полуничний пиріг: домашній рецепт

Полуничний пиріг – приготуй смачний сезонний десерт.

Якщо тобі захотілося пофантазувати на полуничну тему, tochka.net пропонує спекти домашній полуничний пиріг. Це і смачно, і просто, і святково.

рецепт торт

Такий полуничний пиріг виходить ароматним і легким і зазвичай подобається всім. До речі, його можна готувати і з іншими ягодами. Не пропусти полуничний сезон!

Полуничний пиріг – інгредієнти:

  • 300 г полуниці,
  • 4 яйця,
  • 100 мл молока,
  • 250 г вершкового масла,
  • 150 г борошна,
  • 200 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 0,5 ч. ложки розпушувача,
  • щіпка солі.

Полуничний пиріг – приготування:

  1. Відклади 2 ст. ложки цукру для заливки. Решту цукру збий із вершковим маслом і 3-ма яйцями.
  2. Продовжуючи збивати, додай просіяне борошно, змішане з розпушувачем, ванільним цукром і сіллю.
  3. Невелику частину тіста поріж на смужки для прикраси. Решту тіста виклади у змащену вершковим маслом форму для випікання і розрівняй по ній.
  4. Полуницю помий, обсуши, видали хвостики і розріж на 4 частини.
  5. Виклади полуницю на тісто, трохи придавлюючи в нього. Зверху прикрась переплетеними смужками тіста.
  6. Відправляй полуничний пиріг у розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин.
  7. Поки полуничний пиріг випікається, приготуй для нього заливку. Збий цукор, яйце і молоко.
  8. За півгодини дістань полуничний пиріг із духовки, залий його яєчною сумішшю і знову відправ у духовку на 20-25 хвилин.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *