П’ять оригінальних страв до новорічного столу. Рецепти

Новорічне меню зазвичай виділяється великою кількістю смачних страв, приготованих, як правило, за сімейними рецептами.

Але не дивлячись на традиції, щороку хочеться додати на стіл чогось нового, щоб здивувати сім’ю і гостей.

Саме тому переможець п’ятого сезону кулінарного шоу МастерШеф Євгеній Клопотенко поділився з НВ Style авторськими новорічними рецептами гарячих страв, традиційних салатів і легких закусок, які припадуть до смаку близьким і вони неодмінно захочуть ще.

Карпаччо із вінегрету

Абсолютно незвичайний варіант вінегрету припаде до душі навіть найбільш розбещеним гостям. Традиційний, але в той же час вишуканий овочевий салат допоможе зберегти фігуру під час свят.

Інгредієнти: Для соусу вінегрет:

  • буряк • лимонний сік
  • картопля • рослинна олія
  • морква • мелений перець
  • цибуля зелена • перець чилі або червоний перець (маленьку щіпку)
  • солоний огірок • сіль

Приготування:

  1. Буряк, картоплю і моркву обгорніть окремо фольгою і запечіть в духовці. Буряк слід запікати 1,5 години, решта – протягом 40 хвилин. Після чого дістаньте овочі, дайте охолонути та очистіть.
  2. Дуже тонко наріжте буряк (можна овочечисткою) і викладіть на тарілку.
  3. Наріжте Кубиками моркву, картоплю і огірок. Цибулю дрібно наріжте і змішайте з іншими овочами.
  4. Покладіть нарізані овочі красивою гіркою в центрі тарілки на буряки.
  5. Приготуйте соус. Для цього потрібно змішати всі інгредієнти в одній посудині й гарненько збовтати. Хаотично полийте овочі на тарілці.

Пастуший пиріг

Класична страва британської кухні стане гармонійним доповненням до святкового меню й буде відмінною альтернативою гарніру.

Інгредієнти на п’ять порцій:

  • фарш яловичий 500 г
  • картопляне пюре 800 г
  • томатний сік 70 мл
  • цибуля 1 шт
  • часник 2 зубчики
  • рослинна олія
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Зваріть картоплю і зробіть з неї пюре за смаком.
  2. На рослинному маслі обсмажте дрібно нарізану цибулю і часник, додайте фарш. Обсмажуйте до готовності, приблизно 15 хвилин. Додайте томатний сік, перемішайте. Додайте сіль та перець.
  3. Візьміть форму і викладіть готовий фарш, а зверху рівним шаром розкладіть пюре, зробивши хвилі виделкою.
  4. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Справжнє м’ясо по-французьки

В новорічне меню шеф пропонує включити ніжне і соковите м’ясо по-французьки, яке подарує святковий настрій завдяки п’янкому аромату і яскравому смаку.

Інгредієнти:

  • свинина (биточна частина)
  • цибуля
  • цукор
  • оцет яблучний
  • рослинна олія
  • сир брі
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Наріжте тонкі битки зі свинини, застеліть їх харчовою плівкою і відбийте. Потім посоліть і поперчіть з обох сторін.
  2. Очистіть цибулю і зробіть цибульний конфітюр без меду.
  3. Застеліть деко пергаментом і викладіть битки. Поставте м’ясо на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів піч для випікання.
  4. Дістаньте м’ясо і викладіть зверху тонкі слайси сиру брі. На сир викладіть трохи цибульного конфітюру і знову поставте в піч на 10 хвилин.
  5. Перевірте готовність м’яса, розрізавши його. Воно має бути без червоних прожилок і не пересушеним.

Сирний подарунок

Така незвичайна страва з сиру, бринзи та зелені не тільки приємно здивує гостей, але і неодмінно прикрасить будь-який новорічний стіл.

Інгредієнти:

  • бринза 100 г
  • сир 300 г
  • м’ята
  • кінза
  • сметана 30 г
  • желатин 3 листки або 5 г
  • ½ Теплої води
  • часник 1 зубчик
  • сіль

Приготування:

  1. Желатин розчиніть у невеликій кількості теплої води.
  2. Бринзу змішайте з сиром та іншими інгредієнтами й вимісити до однорідності. Роздавіть зубчик часнику і додайте в сирну масу.
  3. Змішайте сирну масу з водою і викладіть у форму, залишивши в холодильнику до застигання (2-3 години).
  4. Дістаньте з форми, викладіть на тарілку і прикрасьте стрічками з моркви, нарізаними за допомогою економки.

Нова Мімоза

Цього року шеф пропонує приготувати трохи незвичайну мімозу – без курячих яєць і майонезу. Легка і корисна страва не залишить байдужим жодного гостя.

Інгредієнти:

  • морква
  • картопля
  • консервований тунець
  • петрушка
  • білі сухарі
  • перепелині яйця
  • маринована цибуля

Приготування:

  1. Загорніть моркву й картоплю у фольгу і запечіть у духовці до готовності.
  2. Перепелині яйця покладіть в киплячу воду і проваріть 2 хвилини.
  3. Сухарі змішайте із зеленню і перебийте в блендері до однорідності.
  4. Готову картоплю і моркву розімніть недбало пальцями і викладіть як основу. Посоліть.
  5. На картоплю і моркву викладіть кілька перепелиних яєць. Зверху покладіть мариновану цибулю.
  6. Наступним шаром викладіть консервований тунець. Якщо вам мало рідини, додайте декілька ложок маринаду з тунця або рослинного масла.
  7. Засипте хлібними крихтами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *