Пиріг із помідорів: літній рецепт

Помідори почалися – пора пекти пироги з них. Соковиті, апетитні. Не гірші за піцу.

Головне, що дієтичніші й корисніші. А рецепт такий простий і швидкий, що готується за лічені ­хвилини.

tart-z-pomidorami

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Миємо з півкіла стиглих помідорів. Нарізуємо кільцями. Шинкуємо дві великі цибулини. Підсмажуємо на сковорідці.

Висипаємо в миску півсклянки борошна, чайну ложку розпушувача для тіста, можна соди. Перемішуємо. Додаємо півсклянки молока, два яйця. Наливаємо чайну ложку оливкової олії. Кидаємо дрібку солі й перцю. І все знову добре перемішуємо. Тісто має бути рідке.

Форму змащуємо олією. Висипаємо на неї помідори, викладаємо смажену цибулю та 50 г тертого сиру. Аж потім усе заливаємо тістом. І знову посипаємо тертим сиром. Посипаємо сушеним базиліком. Ставимо до розігрітої духовки й випікаємо півгодини.

Мені подобається, що цей помідорний пиріг можна їсти і теплий, і холодний. Навіть не знаю, як смачніше.

Джерело: gazeta

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *