Рецепт класичного фалафеля

Часом ми так захоплюємося складними рецептами, що забуваємо про прості і смачні стравах.

Взяти, приміром, фалафель. Багато хто не наважується робити його вдома і  роблять замовлення  в вегетаріанських кафе. І дуже даремно! Фалафель готується просто і швидко, і впорається з таким блюдом навіть людина, яка ніколи до цього не стояла біля плити. Для тих, хто не вірить, пропонуємо приготувати цю смачну і ситну закуску своїми руками.

Кількість: 5 порцій


Склад:

500 г нуту
100 мл води
2 зубчики подрібненого часнику
50 г зелені петрушки або кінзи
5 г меленого коріандру
5 г куркуми
5 г меленої гвоздики
5 г червоного меленого перцю
Сіль

Рецепт: 

Нут замочуємо в холодній фільтрованій воді і ставимо на 6 годин у холодильник.
Після цього прокручуємо нут в м’ясорубці разом з часником і зеленню. Додаємо до отриманої суміші воду і спеції, ретельно перемішуємо до однорідної маси. Солимо до смаку.

Формуємо з маси кульки і обсмажуємо на олії протягом 2-3 хвилини з кожного боку до утворення скоринки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.