Рецепт найсмачнішого абрикосового пирога на кефірі

Такий пиріг виходить дуже м’яким і пишним.

Ви можете замінити або доповнити абрикоси будь-якими сезонними фруктами: сливами, персиками, яблуками.

Абрикосовий пиріг на кефірі

Складові:

2 яйця
60 г м’якого вершкового масла
щіпка кориці
1 склянка цукру
1/2 пакетика ванільного цукру
1/2 склянки кефіру
1/2 склянки молока
225 г борошна
1 ч.л. розпушувача або соди для випічки
10 абрикосів
мигдальні пластівці

Рецепт приготування:

Яйця, м’яке вершкове масло, щіпку кориці, цукор і ваніль збити до однорідної світлої маси.
Поступово додати кефір і молоко. Невеликими порціями додати в тісто борошно, змішане з розпушувачем. Перемішати.
Деко для випічки застелити пергаментним папером.
Вилити тісто на деко і розгладити його ложкою.
Абрикоси помити, видалити кісточки.
Розрізати кожен абрикос на 2-4 частини і розкласти на поверхні, злегка вдавлюючи шматочки в тісто. Посипати мигдальними пелюстками.
Випікати пиріг при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Остудити і розрізати на порційні шматки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.