Салати на Новий рік 2016

Святкові салати на новорічний стіл.

Якщо салати в стилі олів’є вам вже набридли, і хочеться приготувати щось більш оригінальне, ці рецепти салатів на Новий рік 2016 вас виручать. Апетитні і незвичайні салати на святковий стіл.

Салат “Санта-Клаус”

Дуже смачний салат з незвичайним новорічним оформленням. Для приготування салату вам знадобиться:

500 г курячого філе

300 г грибів

6 яєць

цибуля

1 морквина

1 червоний перець

Банка консервованої кукурудзи (400 г)

Майонез, сіль, перець.

Як готувати:

Відваріть яйця круто. Візьміть три штуки і натріть на великій тертці. Наріжте цибулину кубиками і обсмажте на олії. Натріть моркву і додайте в ту ж сковорідку, обсмажуйте до м’якості. На окремій сковороді обсмажте печериці, посоліть і поперчіть. Салат потрібно викладати шарами в круглій посуді. Перший шар: варені яйця, на ньому намалюйте сітку майонезу. Наступний шар – кукурудза, потім майонез. Далі скибочки відвареного курячого філе, сітка майонезу, обсмажені гриби і морквина з цибулею.

Візьміть три яйця, які залишилися, і відокремте жовток від білка. Натріть білки на крупній тертці, а жовтки – на більш дрібній. Посипте середину салату жовтками, а з натертих білків зробіть Санті бороду. Кінчик одного яйця збережіть для прикраси шапки. Наріжте червоний болгарський перець кубиками і викладіть шапку Санта -Клауса, разом з тертими білками. Для очей використовуйте маслини, для носа – перець. Перед подачею прикрасьте зеленню.

салати

Крабовий новорічний салат

Вам знадобиться:

200 грам крабового м’яса

7 шт томатів черрі

1 авокадо

200 грам кукурудзи

Половина лайма

Петрушка

Оливкова олія

Сіль

Спосіб приготування:

Помідори черрі наріжте на четвертинки, а авокадо – на кубики. Змішайте кукурудзу, помідори, подрібнене крабове м’ясо, авокадо і петрушку. Підготуйте заправку: оливкова олія, сік лайма і сіль. Заправляйте перед подачею салату.

салати

 

Середземноморський салат

Склад:

2 помідори

3 огірка

червона цибулина

фета (200 г)

Салатна зелень

Заправка

Як приготувати:

Наріжте овочі, сир фету і зелень. Приготуйте соус. Для цього змішайте в блендері половину склянки в’ялених помідорів, 2 ст.л. бальзамічного оцту і півсклянки олії від в’ялених помідорів. Заправте салат перед подачею.

салат

Пряний салат з курятиною

Склад:

250 грам філе курки

20 червоних і жовтих помідорів чері

1 авокадо

4 варених яйця

650 грам зеленої квасолі

Оливки

Заправка

Як готувати:

Приготуйте заправку. Змішайте у блендері часник, 1 ч.л. меду, 1 ч.л. гірчиці, 2 ч.л. бальзамічного оцту, ¼ оливкової олії склянки оливкової олії, 2 ч.л. води, щіпка солі і перцю.

Відваріть зелену квасолю на пару, охолодіть її в холодній воді. Наріжте відварене куряче філе, яйця і авокадо, по 10 червоних і жовтих помідорів чері розріжте навпіл. Викладіть квасолю на тарілці, зверху розкладіть помідори, куряче філе, авокадо, яйця і оливки. Заправте соусом перед подачею.

салат

Салат з тріскою

Інгредієнти:

250 г печінки тріски

350 г помідорів

3 огірка

50 г зеленої цибулі

Редис

соєвий соус, сіль, перець

Приготування:

Наріжте помідори і редис на скибочки, огірки натріть на тертці. Подрібніть зелену цибулю і додайте до решти інгредієнтів. Приправте сіллю і перцем, збризніть соєвим соусом.

салат

 

 

Смачного!

Джерело: cosmo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *