Салати на зиму: дивовижно смачні овочеві заготовки

Приготуй салати на зиму вже зараз і насолоджуйся вітамінними закусками цілий рік.

Пора заготовлювати різноманітні вітамінні салати на зиму, буквально по 2-3 баночки, і мінімальний запас літньої смакоти тобі забезпечений.

Салати на зиму: Консервована капуста з болгарським перцем та огірками

Салати на зиму

Гарний яскравий строкатий салат на зиму з капустою, різнокольоровим перцем та огірками радує і око, і шлунок. Ці овочі чудово поєднуються не тільки за зовнішнім виглядом, але і за смаком.

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти,
  • 500 г цибулі,
  • 500 г огірків,
  • 500 г болгарського перцю,
  • 1 головка часнику,
  • 1 пучок петрушки,

для маринаду:

  • 1 склянка олії,
  • 150 мл 9%-го оцту,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 ст. ложки солі.

Приготування:

  1. Дрібно нашаткуй капусту. Цибулю поріж півкільцями. Огірки поріж кружальцями. Болгарський перець поріж соломкою. Подрібни зелень. Часник пропусти через часничницю.
  2. Всі овочі помісти в миску. Змішай цукор, сіль, оцет, олію і перемішай. Отриманим маринадом залий овочі і залиш на 2 години.
  3. Потім розклади салат у підготовлені стерилізовані банки і пастеризуй у ємності з водою 20 хвилин.
  4. Закатай салат кришками, переверни, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.

Смачного!

Салати на зиму: Овочеве асорті

Салати на зиму

Ще один красивий салат на зиму, який містить у собі практично весь город, а значить, вітамінів вистачить усім і надовго! Секрет його нарядності криється у своєрідній фігурній нарізці овочів.

Інгредієнти:

  • 2 кг болгарського перцю,
  • 2 кг помідорів,
  • 1 кг огірків,
  • 1 кг моркви,
  • 1 кг цвітної капусти,
  • 1 кг цибулі,
  • 1 головка часнику,

для маринаду:

  • 5 шт. лаврового листа,
  • 10 шт. чорного перцю горошком,
  • 1 склянки соняшникової олії,
  • 2 склянки оцту,
  • 2 склянки цукру,
  • 6 ст. ложок солі.

Приготування:

  1. Всі овочі помий, почисти і красиво наріж: болгарський перець поріж великими квадратиками, помідори – скибочками, моркву й огірки – тонкими кружечками, цибулю – великими кубиками. Часник дрібно поріж. Цвітну капусту розбери на невеликі суцвіття і бланшуй 3 хвилини.
  2. Додай в овочі 2 ст. ложки солі, перемішай і дай постояти 40-60 хвилин, щоб вони пустили сік.
  3. Приготуй маринад. Для цього з’єднай оцет з олією, додай цукор, решту солі і спеції. Скип’яти маринад і залий ним овочі.
  4. Постав овочі на вогонь, доведи до кипіння і вари 5-7 хвилин. Розклади гарячу овочеву масу по підготовлених стерилізованих банках, залий маринадом і закатай. Переверни банки, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.

Салати на зиму: Консервована спаржева квасоля з овочами

Салати на зиму

Зі спаржевої квасолі виходять дуже смачні, а головне корисні салати на зиму. Спробуй один із таких рецептів салату, і ти переконаєшся в цьому сама.

Інгредієнти:

  • 4 кг спаржевої квасолі,
  • 1 кг болгарського перцю,
  • 1 кг помідорів;
  • 2 склянки олії,
  • 2 ст. ложки 70%-ї оцтової есенції,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 1 ч. ложка чорного меленого перцю,
  • 3 ст. ложки солі.

Приготування:

  1. Всі овочі почисти і наріж невеликими шматочками.
  2. Помісти овочі в каструлю, посоли, поперчи, додай цукор, перемішай, залий олією і постав на вогонь. Доведи овочі до кипіння і вари, періодично помішуючи, 40 хвилин.
  3. Наприкінці варіння влий оцтову есенцію, перемішай, розклади по стерильних банках і закатай. Переверни банки, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.

Салати на зиму: Огірки і помідори у власному соку

Салати на зиму

Класичне поєднання в салаті огірків і помідорів нікого не залишить байдужим, і взимку така баночка порадує літнім ароматом і смаком.

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів,
  • 1 кг огірків,
  • 500 г болгарського перцю,
  • 500 г цибулі,
  • зелень (петрушка, кріп),
  • 0,5 склянки олії,
  • 3 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 1 головка часнику,
  • чорний мелений перець горошком,
  • 1,5 ст. ложки солі.

Приготування:

  1. Вибирай м’ясисті та стиглі, але не м’які помідори. Цибулю поріж тонкими півкільцями. Болгарський перець поріж кільцями завтовшки приблизно 1 см. Огірки та помідори також поріж кружечками по 1 см.
  2. Всі овочі посоли, перемішай і залиш на 20-30 хвилин, щоб вони пустили сік, а потім додай оцет, заправ салат олією і перемішай.
  3. На дно підготовлених стерилізованих банок поклади по 2-3 горошинки чорного перцю, подрібнений зубок часнику і пару гілочок зелені. Зверху щільно уклади салат і залий отриманим соком.
  4. Банки з салатом накрий кришками і стерилізуй залежно від об’єму банок: 0,5 л – 20 хвилин, 1 л – 25 хвилин.
  5. Закатай банки з салатом, переверни догори дном, закутай ковдрою і залиш до охолодження.

Салати на зиму: Консервовані баклажани з помідорами

Салати на зиму

Такий салатик чудово смакує у вигляді закуски до м’ясних страв і з картопляним гарніром. Для любителів гостренького у консервовані баклажани з помідорами можна додати гіркий перець.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів,
  • 1 кг помідорів,
  • 3-4 зубки часнику,
  • 1 стручок гіркого перцю,
  • 2 ст. ложки оцту,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 ст. ложка солі.

Приготування:

  1. Баклажани поріж середніми шматочками, засип сіллю і залиш на 20-30 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім промий водою.
  2. Обсмаж баклажани на олії на середньому вогні 7-10 хвилин.
  3. Помідори поріж невеликими скибочками. Подрібни часник і гіркий перець.
  4. З’єднай гарячі баклажани з помідорами, гірким перцем і часником, додай сіль, цукор, оцет і акуратно перемішай.
  5. Розклади по банках, простерилизуй 20-25 хвилин і закатай. Переверни банки і укутай до повного охолодження.
  6. Перш ніж подати на стіл, додай у баклажани дрібно нарізану цибулю і трохи запашної рослинної олії.

Смачного!

Джерело: tochka.net

One thought on “Салати на зиму: дивовижно смачні овочеві заготовки”

  1. Олена сказав:

    Дякую, дуже вчасно 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.