Смачні святкові салати без шкоди для фігури: рецепти

Рецепти святкових салатів

Салат “Святковий” для всієї родини

4 червоні варені буряки;
100 г волоських горіхів;
200 г твердого сиру;
6 зубчиків часнику;
2 сирі морквини;
100 г чорносливу без кісточки;
Заправка: по 3 ст. л сметани і гірчиці,
сіль за смаком.

Як приготувати

Буряк натираємо на крупній тертці, зціджуємо сік на ситі. Горіхи подрібнюємо, але не дуже дрібно, аби вони відчувалися в салаті. Змішуємо буряк з горіхами, додаємо сіль і заправку. Перший шар готовий. Далі натираємо на крупній тертці сир, видавлюємо часник і змішуємо його з заправкою. Другий шар готовий. Потім натираємо моркву, дрібно нарізаємо чорнослив. Змішуємо моркву і чорнослив із заправкою, додаємо сіль за смаком. Третій шар готовий. Викладаємо салат шарами. Прикрашаємо морквою, сиром, горіхами, зеленню. Салат смачніший, коли просочаться всіх шари разом, тому можна готувати заздалегідь.

 

Салат з куркою та ананасами

250 г вареного курячого філе;
150 г консервованих ананасів;
2 яйця;
150 г твердого сиру;
2 ст. л оливкової олії;
сіль, чорний мелений перець за смаком;
зелень для декору.

Як приготувати
Куряче філе варимо із сіллю. Коли воно вистигне, нарізаємо невеликими шматками. Ананаси нарізаємо дрібно. Сир і варені яйця натираємо на крупній тертці. Один жовток залишаємо для декору. Заправляємо салат оливковою олією, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Викладаємо салат у форму, притрушуємо натертим на дрібній тертці жовтком і прикрашаємо зеленню. Якщо салат для вас буде занадто сухим, додайте трохи соку із ананасів.

 

Салат із тунцем та кукурудзою

1 червона цибуля;
1 великий помідор або 5 шт. черрі;
3 ст. л консервованої кукурудзи;
150-200 г суміші салатів;
1 банка (185 г) консервованого тунця;
30 г твердого сиру;
1 ст. л оливкової олії;
сіль, чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями. Листя суміші салатів миємо, зціджуємо воду. Сир натираємо на великій тертці. Все змішуємо, додаємо кукурудзу, олію, сіль і чорний мелений перець за смаком. Викладаємо на плоску тарілку. Помідор нарізаємо на декілька частин (черрі — навпіл). Викладаємо на салат помідори і тунець. Прикрашаємо кукурудзою, цибулею і зеленню. Салат рекомендую їсти відразу після приготування.

 

“Королівський” салат із яловичиною та грибами

400 г яловичого м’яса;
100 г сушених грибів;
1 червоний перець;
1 червона цибуля;
листя салату;
1 чайна ложка французької гірчиці;
3 ст. ложки рослинної олії;
1 ст. ложки оцту;
сіль, чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати
М’ясо нарізаємо соломкою. Підсмажуємо на пательні з олією, сіллю, чорним перцем. Остуджуємо. Гриби замочуємо на ніч, промиваємо, варимо із сіллю, даємо охолонути та трохи подрібнюємо. Перець миємо, чистимо і нарізаємо соломкою. Цибулю нарізаємо півкільцями. Її треба замаринувати на декілька хвилин: додаємо олію, дрібку солі та оцет. Салат викладаємо на плоску тарілку, зверху — гриби, яловичину, цибулю разом з маринадом, перець. Якщо любите, можна додати трохи французької гірчиці на м’ясо.

 

Салат з грибами “Для улюблених гостей”

200 г курячого філе;
300 г печериць;
200 г твердого сиру;
4 яйця;
1 лавровий лист;
сіль, чорний перець за смаком.

Як приготувати
Куряче філе варимо із сіллю і лавровим листом, даємо охолонути і нарізаємо дрібними шматочками. Печериці нарізаємо пластинками і смажимо на пательні із сіллю, поки не випарується вся рідина. Варені яйця і сир натираємо на крупній тертці. Одне яйце залишаємо для декору. Далі викладаємо салат шарами: печериці, куряче філе, соус або майонез, сир, яйця і ще повторюємо. Прикрашаємо вирізаною квіточкою з яйця. Салат смачніший, коли просочаться всіх шари, тому можна готувати за день до свята.

Цей салат можна змастити майонезом або також приготувати соус з натурального йогурту.

Для дієтичного соусу:

1 л натурального йогурту;
дрібка солі;
дрібка цукру;
1 чайна ложка гірчиці;
1 столова ложка подрібненого кропу.
Йогурт без добавок заморожуємо, а потім розморожуємо на марлі. Це зручно робити на ніч. Коли вся рідина стече і лишиться сирна маса, готуємо соус. Додаємо сіль, цукор, гірчицю і подрібнену зелень. Перебиваємо блендером до однорідності. З 1 літра йогурту виходить 200 г соусу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.