Солодкий листопад: 4 способи з’їсти шоколад

Чотири рецепти з шоколаду.

У цей суботній ранок ви просто зобов’язані порадувати себе чимось особливим, що легко і просто приготувати з інгредієнтів, які знайдуться на кухонних полицях у кожного.

Зараз  саме час домашніх посиденьок в компанії друзів і шоколадним печивом або ж в компанії улюбленої книги з кухликом гарячого шоколаду. І навіть якщо ви дуже стежите за своєю фігурою, від маленького шматочка брауні у вас додасться тільки гарний настрій. Так що всім солодких вихідних!

Гарячий шоколад

Що потрібно:

1/3 склянки води;

50 гр. темного шоколаду (70%);

1 паличка кориці;

1 стакан молока;

цедра апельсина;

3 столові ложки збитих вершків (можна замінити кулькою морозива);

какао-порошок, трохи тертого шоколаду для прикраси.

Як готувати:

Воду, шоколад і корицю покладіть в каструлю і прогрійте, поки шоколад не розтане. Додайте молоко і доведіть до кипіння. Подавати в гарячому вигляді з збитими вершками, какао-порошком, тертим шоколадом і паличкою кориці.

Ganikhina-Choko-07

Маффіни “Подвійний Шоколад”

Що потрібно:

150 гр. борошна,

40 гр. какао-порошку,

0,5 ст.л. розпушувача,

1/2 ч.л соди,

1/2 ч.л. солі,

125 гр. цукру,

50 гр. вершкового масла,

125 мл молока,

1 велике яйце,

80 гр. темного шоколаду (70%).

Як готувати:

Розігрійте духовку до 200 ° С. Підготуйте форми для кексів.  Змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль в мисці. Відкладіть. Змішайте цукор, вершкове масло, молоко і яйця у великій мисці. Додати сухі інгредієнти в мокрі інгредієнти і перемішайте. Поріжте шоколад на дрібні шматочки і половину додайте в тісто, перемішайте. Розлийте тісто в формочки, заповнюючи їх повністю. Посипте залишилися шматочками шоколаду. Випікайте 20 хвилин.

Ganikhina-Choko-03

Брауні

Що потрібно:

100 гр. темного шоколаду;

40 гр. масла;

2 яйця;

50 гр. цукру;

1 столову ложку з гіркою борошна.

Як готувати:

Увімкніть духовку на 180С. Розтопити вершкове масло і шоколад на водяній бані. Відставте, щоб трохи охололо. Тим часом  перемішайте яйця з цукром. Змішайте яєчну суміш з шоколадною, додайте борошно, перемішайте. За бажанням, можете додати будь-які ягоди або фрукти і заливайте все у форму (розмір форми не більше 20см). Випікати 20 хвилин.

Ganikhina-Choko-06

Шоколадне печиво

Що потрібно:

120 гр. темного шоколаду;

25 гр. вершкового масла;

30 гр. борошна;

1/2 ч.л. розпушувача;

1/4 ч.л. солі;

75 гр. цукру;

1 велике яйце;

25 гр. фундука.

Як готувати:

Розтопіть 100 грам шоколаду і масло, відставте нехай охолоне. Змішайте борошно, розпушувач і сіль і теж відставте в сторону. Збийте яйце і цукор до пишної світлої маси (хвилин 5-6), введіть у яєчну суміш шоколад, додайте фундук і 20 гр. шоколаду, розломленого на шматочки. Гарненько перемішайте. Додайте борошняну суміш і перемішайте до гладкої однорідної консистенції. Відставте тісто відпочити на 10-15 хвилин, тим часом розігрійте духовку до 175 С. Викладайте 1,5 столові ложки тіста для кожного печива на папір для випічки і випікайте 8-10 хвилин. Залишайте достатньо багато місця між печивом, воно збільшується при випіканні.

Ganikhina-Choko-02

Смачного!

Джерело: simplebeyond.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *