Торт “П’яна вишня”: класичний рецепт

Прикраса святкового столу − торт “П’яна вишня”!

Хіба можна втриматися від одного-двох шматочків цього п’янкого задоволення з шоколадно-вишневим смаком! Сайт tochka.net розповість тобі, як готується один із найулюбленіших десертів − торт “П’яна вишня”.

За своєю популярністю він стоїть на одному п’єдесталі з такими знаменитостями, як “Наполеон“, “Київський“, “Рафаелло“, “Зебра“, “Мурашник” тощо.

e6ba405f66cc993698456b0bf1467e76_tort_pyanaya_vishnya

Торт “П’яна вишня” − інгредієнти:

  • 300 г вишні (свіжої, мороженої або консервованої),
  • 200 г борошна,
  • 200 г сметани,
  • 5 яєць,
  • 180 г цукру,
  • 80 г порошку какао,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • 150 г чорного шоколаду,
  • 100 мл коньяку, горілки, рому або вина,

для крему:

  • 300 г вершкового масла,
  • 1 банка згущеного молока.

Торт «П’яна вишня» – приготування:

  1. Перед тим як пекти торт “П’яна вишня” потрібно цю саму вишню довести до необхідної кондиції. Видали з вишні кісточки, помісти її в банку і залий алкогольним напоєм за твоїм смаком, щоб він покривав ягоди. Це може бути коньяк, горілка, ром, червоне солодке вино. Закрий банку кришкою і залиш вишню настоюватися на 1 день при кімнатній температурі.
  2. Коли вишня буде готова, приступай до приготування бісквіта. Міксером або блендером збий яйця з цукром. Просіяне борошно з’єднай із какао і розпушувачем.
  3. Потім з’єднай разом збиті яйця з борошняною сумішшю, додай сметану і все перемішай.
  4. Вилий тісто в змащену маслом форму для випікання і відправляй у розігріту до 200°С духовку. Бісквіт буде готовий приблизно за 25-30 хвилин. Готовність перевір дерев’яною паличкою – якщо вона суха, значить, бісквіт пропікся.
  5. Дістань форму з духовки, остуди і потім витягни з форми бісквіт. Акуратно розріж його поперек на дві частини. З отриманих коржів ножем виріж серединки, відступаючи приблизно 2 см від стінок. Бісквітний м’якуш поріж невеликими кубиками і склади в миску.
  6. Приготуй крем. Для цього збий м’яке вершкове масло зі згущеним молоком. Трохи крему (приблизно 2 ст. ложки) залиш для прикрашання торта.
  7. Рештою масляного крему змасти шматочки бісквіта, додай п’яну вишню, алкоголь і перемішай. Наповни порожні бісквітні коржі отриманою начинкою і виклади їх один на інший.
  8. Верх торта прикрась рештою крему, вишнями та шоколадною стружкою. Постав торт “П’яна вишня” в холодильник на дві години, а потім подавай на стіл.

Смачного!

Джерело: tochka.net

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *