Які мандарини не можна їсти: поради лікарів

Для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом

За словами фахівців, на поверхні мандаринів можуть залишатися сліди личинок середземноморських мух. Вживання в їжу таких фруктів легко може викликати у людей отруєння.


“Перед вживанням мандарини обов’язково потрібно мити. На шкірці може перебувати безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту з шкіркою плодів”, – застерегли експерти.

Зокрема, для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом, а даний хімікат діє при попаданні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди липкі на дотик.

Якщо на шкірці помітний яскравий восковий блиск, є ймовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами – речовинами для боротьби з цвіллю. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність, і особливо сильно шкодять, якщо людина, крім іншого, вживає і алкоголь.
Мандарини, які здаються занадто соковитими і зберігають вм’ятини від пальців при натисканні, скоріше за все, були переморожені при зберіганні. Вживати такі фрукти лікарі не радять.
Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини з зеленими плямами, так як це зазвичай свідчить про хвороби плодового дерева.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *