4 продукти, які допоможуть зменшити ризик раку грудей

Для початку слід сказати, що ніяка їжа не відверне рак грудей.

Але існує багато продуктів, які підтримують здоров’я, і ​​тим самим зменшують ризик цього захворювання. Зайва вага – це один з головних чинників ризику для раку грудей, і тому втрата ваги і регулювання рівня цукру в крові будуть відмінними кроками для скорочення цієї ймовірності. Читай, які продукти допоможуть тобі залишатися здоровою:

1. Оливкова олія

До всіх інших позитивних властивостей оливкової олії, корисні жири в ній знижують ризик раку грудей. Дослідження підтвердили, що додавання в свій раціон 4 чайних ложок extra-virgin оливкової олії знижує ризик захворювання на 68%.

2. Риба

Лосось, макрель, сардини – види риб, які багаті жирними кислотами Омега 3, і тому вони повинні бути присутніми в твоєму раціоні. Омега 3 допомагає боротися із запаленнями в організмі. Нетваринне джерело цих кислот – волоські горіхи і насіння.

3. Фрукти і овочі

Чим більше продуктів рослинного походження в раціоні, тим нижче ризик раку грудей. Цьому сприяють два фактори: антиоксиданти в фруктах і овочах, і наявність в них волокон. З овочів рекомендується їсти брокколі, капусту, цвітна капусту, цибулю, цибулю-порей, часник, гриби шиітаке. Фрукти необхідно вибирати з низьким вмістом цукру, наприклад, ягоди.

4. Соя

Безліч досліджень підтвердили зв’язок між вживанням сої і зниженням ризику раку грудей. Але є і невеликий виняток – якщо ти є носієм мутантного гена BRCA2, соя підвищить ризик захворювання. Коли їси соєві продукти, переконайся, що це органічні і корисні продукти, наприклад, боби і тофу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *