Ідеальна пара: які продукти набагато корисніше їсти разом

Деякі продукти поєднуються один з одним не тільки за смаком, але і за сукупністю корисних речовин. Окремо вони і так корисні, а тандемом збагатять твій організм сильнішим.


Обирай свою улюблену пару ефективних корисностей.

Лимон і зелений чай

Напевно, найактуальніша парочка зимового сезону. У зеленому чаї знаходиться рекордна кількість антиоксидантів, які зміцнюють імунітет. А вітамін С, який міститься в лимоні, підсилює дію антиоксидантів.

Вівсянка і апельсиновий сік

Цей дует хороший на сніданок. І там, і там містяться феноли – речовини, що відповідають за роботу травної системи. Вони виводять шлаки і токсини. Тільки мова йде про натуральну вівсянку і свіжовичавлений сік, а не про магазинних продуктах на їх основі – пластівці швидкого приготування і пакетований сік.

Авокадо і шпинат

Подвійна порція зелені – це завжди непогано. У шпинаті багато вітаміну А і лютеїну – вони покращують сон і активізують обмінні процеси. У авокадо багато корисних жирів, без яких робота вітаміну А і лютеїну неможлива.

Овочі та йогурт

Замість того, щоб заправити салат майонезом, подумай про натуральний йогурт без добавок. Він – джерело кальцію і корисних бактерій, які поліпшать мікрофлору кишечника і роботу шлунково-кишкового тракту. А в овочах маса корисної клітковини, яка допоможе кальцію засвоїтися.

Яблука і темний шоколад

Не зовсім звичайна і звична пара. Самі по собі вони вже корисні, але в поєднанні один з одним працюють ще краще. У яблуках містяться корисні амінокислоти, а шоколад – заряд для мозку і підтримка твого імунітету.

Брюсельська капуста і свинина

Свинина не часто з’являється в щоденному режимі людини, що стежить за своєю вагою, так як це м’ясо дуже жирне. Але все ж відмовлятися зовсім від нього не варто – в ньому багато селену, який не дає раковим клітинам з’являтися, розмножуватися і рости. Брюсельська капуста – джерело органічної речовини сульфорафану, яка примножить ефективність селену в кілька разів.

Помідори і печінка

У печінці багато заліза, її і призначають на дієті при анемії. А залізо максимально засвоюється при надходженні в організм вітаміну С, яким багатий помідор. Ця пара надовго позбавить тебе депресивного стану і хронічної втоми.

М’ясо і розмарин

Не всі люблять цю приправу до м’яса, але напевно недооцінюють вплив розмарину на організм. Якщо ти смажиш м’ясо, то обов’язково додавай розмарин, адже він містить безліч антиоксидантів, які нейтралізують канцерогени, що виділяються під час смаження.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *