Корисно для мозку: продукти, які поліпшують пам’ять

Ти ведеш щоденник, в які записуєш тонну справ на день, тому що знаєш, що без цього ритуалу вони вивітряться з голови через хвилину. Якщо твоя пам’ять погана, як новий сезон популярного серіалу, то це не означає, що її не можна врятувати.

Звичайно, поліпшити пам’ять і зробити роботу свого мозку більш ефективним не тільки можна, а й треба. У цьому тобі допоможуть не тільки різні техніки з розвитку, але і правильне харчування.

Погодься, думка про те, що правильне і здорове харчування впливає на всі процеси в нашому організмі не нова, але ми часто нехтуємо цим фактом.

Якщо слідувати режиму харчування – історія не для тебе, а бути Невілом Лонгботом з «Гаррі Поттера» (який все забував) вже набридло, то просто зверни увагу ці продукти. Вони дійсно допоможуть поліпшити твою пам’ять.

Риба

Як ми всі знаємо, риба дуже корисна для роботи мозку. Тому ми радимо тобі додати жирну рибу в свій раціон: підійдуть лосось, макрель, сардини. У них є досить велика кількість Омега-3, вітамін D і жирні кислоти, які відмінно підходять для ефективної роботи мозку. І як бонус запобігають розвитку недоброякісних пухлин.

Оливкова олія

Всі ми знаємо, що оливкова олія дуже корисний продукт. Він сприятливо впливає не тільки на шкіру і волосся, але і на наш мозок. Справа в тому, що в оливковій олії знаходяться поліфеноли і потужні антиоксиданти, які мають здатність зупинити хвороби, які пов’язані з віковою втратою пам’яті.

Горіхи

Горіхи потрапили в список продуктів, які здатні поліпшити пам’ять, через ще одне дослідження. Справа в тому, що вітамін Е, який знаходиться в складі практично всіх горіхів здатний запобігати зниженню когнітивних функцій. Зверни увагу на мигдаль – він знаходиться в числі лідерів за вмістом кальцію і вітаміну Е.

 

Чорниця

Останнє дослідження, яке було опубліковано в наукових журналах говорить про те, що чорниця здатна поліпшити роботу короткочасної пам’яті і відстрочити їх погіршення.

Крім того, чорниця має антиоксидантну властивість, яке дозволяє стимулювати пізнавальну функцію мозку. Для цього слід з’їдати всього дві чашки чорниці в тиждень.

 

 

Кава

Кава – відмінний стимулятор не тільки мозкової активності і бадьорості, але і засіб, який здатний на короткий термін підвищити нашу концентрацію і пам’ять. Більш того, він здатний впливати на вікове зниження наших когнітивних функцій (тобто, чим старше ми стаємо, тим більше кави нам потрібно вживати).
До речі, за останніми даними вчених, кавомани мають менше шансів отримати хвороба Альцгеймера, ніж ті, хто їм нехтує.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *