Медики назвали шкідливі види хліба

Не кожен хліб корисний.

Багато вчених вважають, що в сучасному білому хлібі з муки вищого сорту корисні речовини виявляються «убитими», повідомляє Хроніка.інфо.

Який же хліб їсти? Зазвичай хліб буває пшеничним, житнім, пшенично-житнім. Крім того, борошно, що йде на його виготовлення, розділяється за сортами: вищий, перший, другий.

Статистично найпопулярнішим у споживача є пшеничний білий хліб з борошна вищого сорту.

Британський фахівець, кардіолог Вільям Девіс, стверджує, що саме цього хліба їсти якраз не потрібно. За словами експерта, пшениця, з якої печуть сьогодні хліб, є гібридом цього злаку, і її генетичний код сильно змінений. Наслідки вживання такого продукту просто непередбачувані, говорить Девіс.

Цей скептицизм на адресу білого хліба розділяє завідувач медичної частини однієї з клінік в штаті Коннектикут, доктор Ендрю Рубман. Він пише, що вживання білого пшеничного хліба істотно підвищує ризик діабету, – особливо у людей, генетично схильних до цього захворювання.

«Подрібнене зерно у вигляді білого хліба дуже легко засвоюється організмом, що вивільняє глюкозу, яка всмоктується в кров і викликає підвищення рівня цукру», – застерігає Рубман.

Слід надавати перевагу хліб з житнього борошна. У білому пшеничному хлібі, крім іншого, можуть міститися добавки у вигляді штучних вітамінів, підсилювачі смаку, ароматизатори, речовини для додання виробу пишності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.