Небезпечні види риби, які не варто купувати

Рибу та морепродукти в цілому вважають необхідними складовими здорового харчування.

Втім, на думку медиків, їсти ці продукти потрібно вкрай обережно. Виявилося, що деякі види риби можуть бути небезпечними через екологію.


Зокрема, фахівці висловилися про таку рибу, як сом. За їхніми словами, найчастіше соми, вирощувані на фермах, бувають буквально нашпиговані антибіотиками. Найбільш забруднену в цьому плані рибу вирощують у В’єтнамі, констатували лікарі.

Також до небезпечних вони зарахували тріску.

“У більшості випадків тріска буває перевантажена небезпечними для здоров’я токсинами”, – висловилися експерти.

За їхніми словами, вирощують тріску майже завжди в промислових, а не природних водоймах, що неабияк впливає на якість риби.

Та ж ситуація і з камбалою, стверджують фахівці: її природна популяція надто незначна, щоб задовольняти запити, і в основному в торгових точках продається штучно вирощена риба. При цьому, кажуть експерти, камбала часто містить в собі хімікати.

Вугор, постійно присутній в стравах східної кухні, теж, як з’ясувалося, може виявитися небезпечним для здоров’я. Вчені заявили, що в цій рибі мають властивість накопичуватися поліхлоровані біфініли – хімічні сполуки, які, на думку вчених, можуть акумулюватися в жировій тканині і провокувати розвиток раку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *