Прикарпатські студенти винайшли жуйку проти пародонтозу

Студенти Івано-Франківського медичного університету створили жувальну гумку з карамелізованого меду, яка оздоровлює ротову порожнину і запобігає появі пародонтозу.

Жуйку для профілактики захворювань ротової порожнини представила студентка ІФНМУ Марта Цап на конкурсі інвестиційних проектів, повідомляє видання КУРС.

Продукт заснований на бактерицидних та антисептичних властивостях меду– для лікування і профілактики пародонтозу.

За основу “жуйки” взяли карамелізований мед – студенти дослідили хімічний склад та перетворення продукту і зробили висновок, що при карамелізації меду підвищується його біологічна активність.

Дію карамелізованого меду перевірили спеціалісти стоматологічного факультету ІФНМУ на 9 добровольцях  ті впродовж місяця споживали корисні жуйки.

У 6 з них, як стверджують спеціалісти, стан пародонти покращився.

Окрім меду, до складу жуйок входять віск,прополіс та інші продукти бджільництва.

Тому їх, якщо захочеться, каже Марта Цап, можна безпечно з’їсти.

Вирішальний бактерицидний ефект, – стверджує вона, – досягається за рахунок меду, а не супутніх продуктів“.

Жувальна гумка готова до серійного виробництва.

Щоби започаткувати виготовлення медових жуйок, які запобігають пародонтозу та оздоровлюють порожнину рота, потрібно 209 тисяч грн. За рік можна сподіватися на надходження в розмірі 96 тисяч грн, окупність проекту – 2 роки.

Потрібно автоматизувати процес, пояснюють розробники. Зараз жуйки роблять вручну  у вигляді цукерок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *