Вчені: Готувати на сковороді без кришки небезпечно для здоров’я

Завдяки останнім дослідженням, вченим вдалося з’ясувати, що під час приготування їжі в посуді без кришки в повітря потрапляють мікроскопічні частинки жиру, які можуть стати причиною появи захворювань легенів у людей, що готують їжу.

Такі результати дослідження оприлюднили дослідники Технічного університету Техасу і Університету Юти з США, повідомляє Сегодня.
Так, в рамках проведення експерименту дослідники нагрівали сковороду з олією, після чого спостерігали, що з нею відбувалося після додавання води. Через це вчені помітили, що при поєднанні води і розпеченої олії відбувався справжній вибух, під час якого велика кількість частинок жиру потрапляли в повітря. Тому найбільш небезпечно готувати на відкритій сковороді курку та овочі.

Дослідники також додали, що мільйони людей вмирають через забруднення середовища у власному будинку. А саме це відкриття дозволить спроектувати системи вентиляції та фільтрації повітря нового покоління, але зараз вони намагаються з’ясувати, як далеко здатні поширюватися частки олії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *